Pstruh na víně s omáčkou
60 min.
Ingredience
- 4špetkySůl
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 1lžíceVoda pitná
- 120gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1kilogramPstruh
- 0,5lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
47 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
41 mg
Cukr
201 mg
Postup přípravy
- 1Pstruhy vykucháme, očistíme, opláchneme a osušíme. Poté je uvnitř zakapeme 2,5 lžícemi citronové šťávy, osolíme špetkou soli a necháme dvacet minut marinovat. Marinované pstruhy osolíme druhou špetkou soli na povrchu, vložíme do pekáče na polovinu rozpuštěného másla, přilijeme třetinu vína a pečeme v předehřáté troubě. Během pečení pstruhy obrátíme a občas podléváme výpekem a přilijeme zbylé víno.
- 2V mezičase si připravíme holandskou omáčku. Do horkého vývaru, který zahříváme na páře, vložíme 60 g másla, zašleháme žloutky, solamyl smíchaný se lžící vody a špetku soli. Šleháme, dokud omáčka nezhoustne. Poté vmícháme jemně posekanou petrželovou nať a půl lžíce citronové šťávy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.