Pstruh obalovaný v pivním těstíčku
40 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 200mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1kilogramPstruh
- 0,5lžičkaSůl
- 1hrstSalát Polníček
- 1hrstPetržel - nať
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1053 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
70 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
340 mg
Postup přípravy
- 1Filety ze pstruha opláchneme, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Petrželku drobně posekáme, polníček opláchneme a necháme okapat, citron omyjeme a rozkrájíme na klínky.
- 2Ze zbylé hladké mouky, rozšlehaných vajec a piva umícháme, nejlépe vidličkou, těstíčko. Do něj vmícháme petrželku a citronovou šťávu.
- 3V hotovém těstíčku namáčíme pstruha a v rozpáleném oleji smažíme z obou stran dozlatova.
- 4Pstruha podáváme s klínky citronu a polníčkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.