Pstruh pečený
30 min.
Ingredience
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 5gramůPetržel - nať
- 1kusCitrony
- 1kilogramPstruh
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
33 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Vápník
27 g
Postup přípravy
- 1Omyté pstruhy vykucháme, očistíme a z obou stran 2-3x nařízneme. Osolíme je, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.
- 2Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme pstruhy a pečeme je z obou stran celkem 12-15 minut.
- 3Upečené ryby upravíme na mísu, obložíme kolečky citronu a posypeme nasekanou petrželkou.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.