Pstruh pečený s estragonem
35 min.
Ingredience
- 80gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 60gramůEstragon
- 120gramůSalát hlávkový
- 1kusCitrony
- 1kusPomeranče
- 400gramůBrambory pečené
- 800gramůPstruh
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
31 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
12 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vykuchané očištěné pstruhy osolíme a opepříme i zevnitř. Do každého vložíme snítku estragonu a povrch ryby pomažeme máslem. Pomeranč i citron pokrájíme na tenké plátky a překrojíme napůl. Připravíme štyři větší kusy alobalu, na každý položíme polovinu půlkoleček pomeranče a citronu, přiložíme pstruhy, poklademe zbylým citronem i pomerančem, zabalíme do alobalu, vyskládáme na plech vložíme do vyhřáté trouby, pečeme asi 20 minut.
- 2Listy salátu upravíme na talíře, pstruhy rozbalíme, položíme na salát, doplníme pečenými bramborami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.