Pstruh Piémontaise
45 min.
Ingredience
- 700gramůPstruh
- 150mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 3lžícePetržel - nať
- 150gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
34 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
301 mg
Cukr
684 mg
Postup přípravy
- 1Pstruha vykostíme, filety omyjeme, osolíme a vložíme do kastrolu.
- 2Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky.
- 3Do kastrolu k rybě přidáme 50 g másla, nadrobno pokrájenou cibuli, zalijeme vínem. Přikryjeme pokličkou a dusíme 6 minut, poté odstavíme a na kraji plotny necháme „dotáhnout“.
- 4Filety vyjmeme, přendáme je na nahřáté talíře a udržujeme v teple.
- 5Vývar zredukujeme na polovinu, vmícháme 100 g másla, vzniklou šťávou přelijeme filety.
- 6Podáváme posypané sekanou zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.