Pstruh po mlynářsku pro celiaky
33 min.
Ingredience
- 2kusyPstruh
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 40gramůMouka bezlepková
- 1lžičkaGrilovací koření bezlepkové
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,4decilitrOlej slunečnicový
- Ochucené máslo
- 1,5lžíceKerblík
- 1gramMáslo čerstvé
- 1lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1079 kcal
Bílkoviny
106 g
Tuky
62 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
521 mg
Cukr
72 mg
Postup přípravy
- 1Dobře očištěné, vykuchané a omyté pstruhy osušíme. Po stranách pstruhy nařízneme (1-2 řezy každé strany). Pstruhy posypeme solí, bezlepkovým dochucovacím kořením a pokapeme je citrónovou šťávou. Poté pstruhy necháme odležet asi 30 minut. Před smažením je obalíme v bezlepkové mouce. V pánvi si rozpálíme olej s máslem a pstruhy z každé strany osmažíme dozlatova. Vyjmeme je z tuku a dáme do vyhřáté mísy.
- 2Omytý kerblík drobně pokrájíme. V rendlíku si rozehřejeme máslo, do kterého přimícháme citrónovou šťávu a kerblík. Ochuceným máslem potřeme pstruhy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.