Pstruh s celerovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 6kusůCibulka jarní
- 1kusCeler řapíkatý
- 1špetkaSůl
- 1lžíceBazalka
- 250mililitrůVíno portské
- 250mililitrůVývar rybí
- 1špetkaTymián čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 800gramůPstruh
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
21 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
892 mg
Cukr
824 mg
Postup přípravy
- 1Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Řapíky celeru očistíme a nakrájíme na kostičky. Pstruhy omyjeme, osušíme a osolíme.
- 2V hrnci rozpálíme 2 lžíce másla, přidáme jarní cibulku, řapíkatý celer a 5 minut dusíme. Podlijeme portským vínem, rybím vývarem, přidáme bazalku, tymián, mletý česnek, sůl a pepř a necháme projít varem.
- 3Poté do hrnce vložíme filety ze pstruha a při nízké teplotě asi 10 minut dusíme. Ryby vyjmeme a udržujeme v teple.
- 4Rybí vývar svaříme na polovinu, přidáme smetanu a povaříme.
- 5Pstruha servírujeme na připravené talíře a přelijeme celerovou omáčkou. Zdobíme najemno nasekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.