Pstruh s celerovou omáčkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
21 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
892 mg
Cukr
824 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Řapíky celeru očistíme a nakrájíme na kostičky. Pstruhy omyjeme, osušíme a osolíme.
  • 2
    V hrnci rozpálíme 2 lžíce másla, přidáme jarní cibulku, řapíkatý celer a 5 minut dusíme. Podlijeme portským vínem, rybím vývarem, přidáme bazalku, tymián, mletý česnek, sůl a pepř a necháme projít varem.
  • 3
    Poté do hrnce vložíme filety ze pstruha a při nízké teplotě asi 10 minut dusíme. Ryby vyjmeme a udržujeme v teple.
  • 4
    Rybí vývar svaříme na polovinu, přidáme smetanu a povaříme.
  • 5
    Pstruha servírujeme na připravené talíře a přelijeme celerovou omáčkou. Zdobíme najemno nasekaným koprem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.