Pstruh s omáčkou z černých fazolí
25 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaOlej sezamový
- 3kusyCibulka jarní
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceFazolová černá omáčka
- 500mililitrůVoda pitná
- 300gramůPstruh
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
15 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
815 mg
Postup přípravy
- 1Do pstruha uděláme zářezy, vetřeme do něj sůl a sezamový olej zevnitř i zveční. Pokrájené jarní cibulky dáme na ohnivzdorný talíř a položíme na něj rybu. Smícháme víno, sójovou omáčku se zázvorem a touto směsí rybu polijeme. Rybu i s talířem dáme do pařáku na vroucí vodu, zakryjeme pokličkou a vaříme v páře 15 minut.
- 2Ve woku rozpálíme olej a smícháme s ním omáčku z černých fazolí. Rybu vyndáme z pařáku a dáme na servírovací tác, přelijeme ji teplou omáčkou z černých fazolí a zasypeme nasekanou jarní cibulkou.
- 3Okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.