Pstruh uzený podávaný se špenátem
45 min.
Ingredience
- 800gramůPstruh
- 400gramůŠpenát listový mražený
- 200gramůBaby špenát
- 400gramůKarotka baby
- 250gramůRajčata Cherry
- 5stroužkůČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžíceCitronová šťáva
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
28 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Baby karotku očistíme, opláchneme a nakrájíme na špalíčky široké asi půl centimetru. Lehce osladíme. Vložíme na pánev s rozpáleným máslem a restujeme. Pak zakapeme citronovou šťávou a ještě lehce osladíme.
- 2Česnek rozdělíme na dvě poloviny. Polovinu oloupeme, nasekáme nadrobno a vložíme do kastrůlku, kde ho orestujeme na rozpáleném másle, aby se rozvinulo jeho aroma. K česneku pak přidáme rozmrazený listový špenát,který jsme předtím zbavili přebytečné tekutiny. Osolíme, opepříme a dosladíme podle chuti. Přilijeme trochu vody a dusíme pod pokličkou. Těsně předtím, než budeme špenátovou směs podávat, k ní přidáme lístky baby špenátu.
- 3Zatímco se špenátová směs dusí, připravíme filety z pstruha a dáme je na pařák, kde je napaříme.
- 4Do pánve vložíme kousek másla a rozehřejeme, vložíme cherry rajčátka, zbytek neoloupaného česneku a restujeme, dokud na rajčátkách nepopraská slupka.
- 5Servírujeme pstruha, k němu baby karotku, špenát a restovaná rajčata.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.