Pstruh v soli
65 min.
Ingredience
- 2kilogramySůl mořská
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1lžíceTymián čerstvý
- 4stroužkyČesnek
- 1,2kilogramyPstruh
- 1lžičkaPepř bílý
- 2lžíceKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
20 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
508 mg
Cukr
67 mg
Postup přípravy
- 1Na 250 stupňů předehřejeme troubu.
- 2Smícháme v míse rozmarýn, mořskou sůl, tymián a prolisovaný česnek.
- 3Očištěné a vykuchané pstruhy omyjeme, posypeme bylinkovou solí a opepříme. Do břicha ryb dáme koriandr.
- 4Do pánve nasypeme polovinu bylinkové soli, na ni položíme rybu a přikryjeme zbylou solí. Pekáč dáme do trouby a 25 minut pečeme. Poté necháme dojít 10 minut.
- 5Solný krunýř rozlomíme, rybu vyndáme a dáme na tác. Odstraníme hlavu, ocas, stáhneme kůži a vykostíme filety.
- 6Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.