Pstruh ve slaninovém kabátku
46 min.
Ingredience
- 800gramůPstruh
- 400gramůAnglická slanina
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 8gramůSůl
- 10mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 1kusCitrony
- 6gramůRozmarýn sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
59 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
240 mg
Postup přípravy
- 1Pstruhy omyjeme zvenku i zevnitř a vysušíme papírovou utěrkou. Smícháme worcester s citronovou šťávou a pstruhy natřeme zvenčí i zevnitř, poté nasolíme.
- 2Kůži potřeme rozdrceným rozmarýnem a ryby kompletně zabalíme do slaniny a vložíme do grilovacích košíků na ryby. Pečeme 8 minut z každé strany, slanina by měla být upražená a křupavá.
- 3Slaninu nejíme, je jen pro zvýraznění chuti. Podáváme ozdobené kolečkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.