Pstruh zapečený se žampiónovou směsí
50 min.
Ingredience
- 150gramůŽampiony - sterilované
- 1kusCibule
- 1decilitrProtlak rajčatový
- 100gramůSlanina vepřová
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1decilitrVoda pitná
- 4lžíceOlej olivový
- 1kilogramBrambory
- 800gramůPstruh
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
31 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Sterilované žampióny slijeme, necháme je okapat a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Brambory oškrábeme, důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Slaninu rozkrájíme na kostičky.
- 2Pstruhy očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme a opečeme v pánvi na rozpáleném oleji. Opečené ryby z pánve vyjmeme a nakrájíme na menší kousky. Do pánve dáme nakrájenou cibuli, žampióny, slaninu a vše krátce osmažíme. Potom do pánve přilijeme pivo, vmícháme rajčatový protlak a směs necháme provařit.
- 3Z alobalu vystřihneme čtyři větší čtverce, rozložíme na ně plátky brambor, které osolíme. Na ně dáme kousky opečených pstruhů a polijeme je žampionovou směsí z pánve. Čtverce alobalu zabalíme, dáme na plech a pstruhy zapečeme ve vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.