Pstruh zapečený se žampiónovou směsí

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
31 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sterilované žampióny slijeme, necháme je okapat a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Brambory oškrábeme, důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Slaninu rozkrájíme na kostičky.
  • 2
    Pstruhy očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme a opečeme v pánvi na rozpáleném oleji. Opečené ryby z pánve vyjmeme a nakrájíme na menší kousky. Do pánve dáme nakrájenou cibuli, žampióny, slaninu a vše krátce osmažíme. Potom do pánve přilijeme pivo, vmícháme rajčatový protlak a směs necháme provařit.
  • 3
    Z alobalu vystřihneme čtyři větší čtverce, rozložíme na ně plátky brambor, které osolíme. Na ně dáme kousky opečených pstruhů a polijeme je žampionovou směsí z pánve. Čtverce alobalu zabalíme, dáme na plech a pstruhy zapečeme ve vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.