Pstruzi na červeném víně
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusCitrony
- 3decilitryVíno červené
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 1kilogramPstruh
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
27 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a cibuli nadrobno. Na rozehřátém másle necháme lehce zpěnit cibuli, přidáme žampiony a podusíme asi 5 minut. Směs vložíme do vymazaného pekáčku, poklademe ji pstruhy, osolíme, opepříme, přelijeme červeným vínem a v předehřáté troubě pečeme na 200 °C asi 20 minut.
- 2Pstruhy se žampiony podáváme ozdobené plátky citronu a kousky másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.