Pstruzi na víně s žampiony
40 min.
Ingredience
- 1kilogramPstruh
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMáslo bylinkové
- 1kusCibule
- 10gramůSůl
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 6gramůPepř bílý
- 1kusCitronová šťáva
- 3decilitryVíno červené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
35 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na másle zpěníme cibuli najemno, přidáme plátky žampionů, orestujeme a necháme 5 minut podusit. Vykuchané pstruhy nasolíme uvnitř i na povrchu, dovnitř vložíme snítku rozmarýnu. Houbovou směs rozložíme na dno pekáče, na ni položíme pstruhy, zalijeme červeným vínem, opepříme a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut.
- 2Podáváme s plátkem citronu a plátkem bylinkového másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.