Pstruzi nadívaní švestkami
55 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 200gramůŠvestky sušené
- 30gramůPetržel - nať
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 2decilitryVíno bílé
- 1kilogramPstruh
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
17 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Sušené švestky necháme v páře změknout asi 10 minut. Vypeckujeme je a nakrájíme.
- 2Očištěné, osolené (i z vnitřku) pstruhy švestkami naplníme a zašijeme.
- 3Oloupanou cibuli nastrouháme, petrželku nasekáme a obojí rozprostřeme do olejem vymaštěného pekáčku. Ryby namočíme do oleje, položíme na cibuli a za občasného podlití vínem upečeme.
- 4Ryby vyjmeme, výpek rozmixujeme se žloutky a citronovou šťávou a nalijeme na pstruhy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.