Pučálka
20 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 100gramůAnglická slanina
- 2lžíceOlej stolní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůHrách loupaný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
15 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Vápník
18 mg
Postup přípravy
- 1Propláchneme hrách, rozložíme na tácek do jedné vrstvy, zalijeme teplou vodou tak, aby byl do poloviny namočený a necháme ho klíčit min. 24 hodin.
- 2Naklíčený hrách osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na rozpáleném oleji.
- 3Hrách pražíme chvilku - 4 minuty, aby neztvrdl.
- 4Na zbylém oleji osmahneme kousky slaniny, které dáme na hrách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.