Pudink rýžový
90 min.
Ingredience
- 300gramůRýže loupaná
- 150gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1000mililitrůMléko polotučné
- 6kusůVejce slepičí
- 15mililitrůTresť vanilková
- 20gramůCitronová kůra
- 60gramůMáslo čerstvé
- 30gramůSolamyl - bramborový škrob
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
18 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, cukr, přidáme máslo, špetku soli, strouhanou citronovou kůru a vanilkovou esenci. Přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Stáhneme z ohně, zapracujeme do rýže žloutky a sníh z bílků.
- 2Formičky vymažeme kouskem másla, vysypeme solamylem a naplníme rýžovou hmotou. Formičky narovnáme do hrnce s trochou vody, hrnec zakryjeme pokličkou a vaříme ve vodní lázni aspoň 50 minut.
- 3Pudink před podáváním necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.