Pudink rýžový se smetanou
55 min.
Ingredience
- 200gramůRýže loupaná
- 1000mililitrůMléko polotučné
- 75gramůCukr krupice
- 75gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 80mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 40gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
20 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
933 mg
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přisypeme rýži, cukr, špetku soli, přidáme máslo, přivedeme k varu a vaříme 20 minut.
- 2V hrnku rozkvedláme žloutky se smetanou, přilijeme k rýži, promícháme, čímž hmotu zahustíme. Již nevaříme. Pudink nalijeme do pekáčku, posypeme moučkovým cukrem a dáme na chvilku zapéct do trouby, aby se z cukru vytvořila poleva.
- 3Před podáváním necháme pudink vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.