Pudink rýžový se smetanou

55 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
20 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
933 mg
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přisypeme rýži, cukr, špetku soli, přidáme máslo, přivedeme k varu a vaříme 20 minut.
  • 2
    V hrnku rozkvedláme žloutky se smetanou, přilijeme k rýži, promícháme, čímž hmotu zahustíme. Již nevaříme. Pudink nalijeme do pekáčku, posypeme moučkovým cukrem a dáme na chvilku zapéct do trouby, aby se z cukru vytvořila poleva.
  • 3
    Před podáváním necháme pudink vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.