Pudink z hovězího masa
270 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso mleté
- 250gramůStrouhanka
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 250gramůRozinky tmavé
- 30gramůPomerančová kůra
- 30gramůCitronová kůra
- 120gramůMandle
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůCukr třtinový
- 200mililitrůRum
- 60gramůZázvor mletý
- 250gramůJablka
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
10 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme mleté hovězí maso, přisypeme strouhanku a mouku.
- 2Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do jiné misky, přisypeme hrozinky, přidáme strouhanou citronovou a pomerančovou kůru a vše zalijeme rumem. Necháme chvíli máčet.
- 3V míse všechny suroviny promícháme, přidáme ještě drcené mandle, mletý zázvor, třtinový cukr, vejce, ovoce máčené v rumu a vypracujeme těsto. Do kovové mísy napěchujeme těsto, zakryjeme utěrkou, dáme do hrnce s trochou vody, vložíme do trouby a vaříme ve vodní lázni 4 hodiny.
- 4Hovězí pudink necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.