Pudink z hovězího masa

270 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
10 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vložíme mleté hovězí maso, přisypeme strouhanku a mouku.
  • 2
    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do jiné misky, přisypeme hrozinky, přidáme strouhanou citronovou a pomerančovou kůru a vše zalijeme rumem. Necháme chvíli máčet.
  • 3
    V míse všechny suroviny promícháme, přidáme ještě drcené mandle, mletý zázvor, třtinový cukr, vejce, ovoce máčené v rumu a vypracujeme těsto. Do kovové mísy napěchujeme těsto, zakryjeme utěrkou, dáme do hrnce s trochou vody, vložíme do trouby a vaříme ve vodní lázni 4 hodiny.
  • 4
    Hovězí pudink necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.