Pudink z rýže s vanilkovou omáčkou

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1698 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
255 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
2 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V rendlíku smícháme mléko s cukrem, vanilkovou trestí, citronovou kůrou, solí, smetanou a máslem. Vsypeme rýži a pod poklicí dusíme na malém plameni zhruba 45 minut, až je rýže hustá.
  • 2
    Do uvařené rýže vmícháme omyté hrozinky, přiklopíme poklicí a odstavíme z plamene.
  • 3
    Po 5 minutách pudink narovnáme do porcelánové mísy vypláchnuté vodou, posypeme skořicí a necháme vychladit.
  • 4
    Pudink podáváme dobře vychlazený s vanilkovou omáčkou.
  • 5
    Omáčku připravíme ve vodní lázni, kde v míse šleháme vejce, až zhoustnou. Poté přimícháme cukr a mouku a šleháme, až hmota dostatečně zhoustne. Odstavíme a přimícháme pomalu vroucí smetanu a vanilkovou tresť. Dobře promícháme a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.