Pudink z rýže s vanilkovou omáčkou
90 min.
Ingredience
- 70gramůCukr krupice
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1lžičkaTresť vanilková
- 1lžičkaCitronová kůra
- 700mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 180gramůRýže loupaná
- 1špetkaSůl
- 80gramůHrozinky
- 1lžičkaSkořice mletá
- Na omáčku
- 4kusyVejce slepičí
- 70gramůCukr krupice
- 2lžíceMouka polohrubá
- 700mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1698 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
255 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
2 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku smícháme mléko s cukrem, vanilkovou trestí, citronovou kůrou, solí, smetanou a máslem. Vsypeme rýži a pod poklicí dusíme na malém plameni zhruba 45 minut, až je rýže hustá.
- 2Do uvařené rýže vmícháme omyté hrozinky, přiklopíme poklicí a odstavíme z plamene.
- 3Po 5 minutách pudink narovnáme do porcelánové mísy vypláchnuté vodou, posypeme skořicí a necháme vychladit.
- 4Pudink podáváme dobře vychlazený s vanilkovou omáčkou.
- 5Omáčku připravíme ve vodní lázni, kde v míse šleháme vejce, až zhoustnou. Poté přimícháme cukr a mouku a šleháme, až hmota dostatečně zhoustne. Odstavíme a přimícháme pomalu vroucí smetanu a vanilkovou tresť. Dobře promícháme a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.