Pudink z uzeného masa

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
23 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
29 mg
Cukr
335 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem a svaříme na hustou kaši. Kaši necháme částečně vychladnout.
  • 2
    Do polovychladlé kaše zamícháme žloutky, maso drobně rozkrájené, na jemno nasekanou petrželovou nať, směs osolíme a zlehka vmícháme sníh z bílků.
  • 3
    Připravenou směs vložíme do vymaštěné zavařovací sklenice nebo do pudinkové formy ta, aby sahala jen do 3/4 výšky. Uzavřeme formu a pudink vaříme v páře 30 - 45 minut. Následně jej vyklopíme a rozkrájíme na porce.
  • 4
    Jako přílohu podáváme brambory sypané petrželkou a saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.