Pudink z uzeného masa
55 min.
Ingredience
- 0,75šálekMléko polotučné
- 400gramůVepřová uzená plec
- 1kusSůl
- 1kusPetržel - nať
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka polohrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
23 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
29 mg
Cukr
335 mg
Postup přípravy
- 1Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem a svaříme na hustou kaši. Kaši necháme částečně vychladnout.
- 2Do polovychladlé kaše zamícháme žloutky, maso drobně rozkrájené, na jemno nasekanou petrželovou nať, směs osolíme a zlehka vmícháme sníh z bílků.
- 3Připravenou směs vložíme do vymaštěné zavařovací sklenice nebo do pudinkové formy ta, aby sahala jen do 3/4 výšky. Uzavřeme formu a pudink vaříme v páře 30 - 45 minut. Následně jej vyklopíme a rozkrájíme na porce.
- 4Jako přílohu podáváme brambory sypané petrželkou a saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.