Pudink ze štiky

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
884 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou štiku vykostíme a maso umeleme.
  • 2
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a povaříme na hustý bešamel. Přidáme mleté maso, žloutky, špetku muškátu, sůl a smetanu. Vše promícháme a přidáme hrášek, očištěné, na kostičky nakrájené žampiony a nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 3
    Směs vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy. Pod pokličkou vaříme ve vodní lázni asi 40 minut.
  • 4
    Pudink podáváme přelitý rajčatovou omáčkou nebo kečupem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.