Pudink ze štiky
70 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceStrouhanka
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůŠtika obecná
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
- 0,13litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
884 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou štiku vykostíme a maso umeleme.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a povaříme na hustý bešamel. Přidáme mleté maso, žloutky, špetku muškátu, sůl a smetanu. Vše promícháme a přidáme hrášek, očištěné, na kostičky nakrájené žampiony a nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 3Směs vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy. Pod pokličkou vaříme ve vodní lázni asi 40 minut.
- 4Pudink podáváme přelitý rajčatovou omáčkou nebo kečupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.