Pusinky s oříšky smažené

70 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
1 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílky vyšleháme na tužší sníh, postupně do sněhu zapracováváme 250g cukru, opatrně, aby sníh nespadl. Nakonec přimícháme drcené mandle. Z tohoto křehkého těsta vyrobíme pusinky, vyskládáme na plech vystlaný pečícím papírem a v mírně vyhřáté troubě pečeme 10 až 15 minut. Pusinky se téměř nepečou, spíše se suší.
  • 2
    Do mísy nalijeme vlažnou vodu, rozpuštěné máslo, koňak, přisypeme sůl, cukr, mouku a sníh ze dvou bílků. Opatrně těsto promícháme. Do pusinek uděláme důlek, naplníme marmeládou a v tomto těstě namáčíme hotové pusinky a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.