Pustevecká skopová kýta
80 min.
Ingredience
- 150gramůTuk
- 30gramůSůl
- 300gramůCibule
- 1000gramůSkopová kýta
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 100gramůCitrony
- 300gramůOkurky nakládané
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůČesnek
- 50mililitrůVíno červené
- 500mililitrůVoda pitná
- 80gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
28 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Skopovou kýtu vykostíme, omyjeme ve vlažné vodě a nakrájíme na nudličky.
- 2Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme mletou papriku a zpěníme ji.
- 3V základu osmahneme maso, osolíme je, krátce podusíme a podlijeme trochou vody. Maso dusíme pod poklicí.
- 4Když je maso téměř měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmažíme a přidáme rajčatový protlak, třený česnek a citronovou šťávu. Zalijeme vodou, rozmícháme a za občasného promíchání vaříme doměkka.
- 5Během varu přidáme sterilované okurky nakrájené na nudličky a přilijeme červené víno. Vše ještě krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.