Pyré z bílých fazolí
55 min.
Ingredience
- 60gramůKarotka
- 2kusyHřebíček
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 60gramůCibule
- 20gramůPetržel kudrnka
- 500gramůFazole bílé
- 1500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
15 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
13 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Fazole namočíme předem alespoň čtyři hodiny, nejlépe přes noc.
- 2Hrnec s fazolemi dáme na oheň i s vodou, ve které se namáčely.
- 3Přidáme pokrájenou karotku, jednu větší cibuli, dva hřebíčky, které zapíchneme do cibule, aby se nám potom lépe vyndávaly. Přisypeme ještě posekanou petrželku a jeden bobkový list. Osolíme až před koncem vaření. Vaříme asi 40 minut.
- 4Z vařených fazolí vyndáme bobkový list a hřebíčky, ostatní rozmixujeme. Vmícháme do kaše máslo a podle potřeby naředíme vývarem.
- 5Podáváme v polévkové míse.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.