Pyré z hrášku

15 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, jemně nasekanou šalotku necháme zesklovatět na másle. Přidáme k ní zelený hrášek (nejlépe čerstvý, použít můžeme ale i mražený), přilijeme smetanu a krátce povaříme. Podle chut osolíme a opepříme. Vše rozmixujeme kuchyňským mixérem na hladké pyré.
  • 2
    Pokud nám vadí zbytky slupek, můžeme pyré ještě propasírovat přes sítko.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.