Pyré z koroptví
65 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 2kusyKoroptev
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2špetkyKmín drcený
- 200gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůVíno bílé
- 1kusBobkový list
- 5kusůNové koření celé
- 1kusŠalotka
- 100mililitrůBešamel
- 200gramůPaštika z husích jater
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
23 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
46 mg
Cukr
421 mg
Postup přípravy
- 1Dvě koroptve očistíme a zbavíme vnitřností. Ponecháme si drůbky na později. Koroptve omyjeme, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, přisypeme trochu kmínu, přidáme máslo a dáme péct. Pečeme při střední teplotě 45 minut a podle potřeby podléváme.
- 2Než se koroptve upečou, uvaříme drůbky. Do kastrůlku nalijeme bílé víno, vložíme drůbky včetně jatýrek, přidáme bobkový list, nové koření, sůl, pepř, pokrájenou šalotku a povaříme 25 minut.
- 3Maso z upečených koroptví obereme, přidáme drůbky i se zbytkem vína a uvařenou šalotkou, z pekáče přidáme pár lžic vypečené šťávy z koroptví, bešamel, 100 g másla a vše promícháme a pomeleme na strojku nebo rozmixujeme nahrubo. Přidáme hustou smetanu, husí paštiku a šlehačem vyšleháme do pěny.
- 4Pěnu podáváme s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.