Pyré z koroptví

65 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
23 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
46 mg
Cukr
421 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dvě koroptve očistíme a zbavíme vnitřností. Ponecháme si drůbky na později. Koroptve omyjeme, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, přisypeme trochu kmínu, přidáme máslo a dáme péct. Pečeme při střední teplotě 45 minut a podle potřeby podléváme.
  • 2
    Než se koroptve upečou, uvaříme drůbky. Do kastrůlku nalijeme bílé víno, vložíme drůbky včetně jatýrek, přidáme bobkový list, nové koření, sůl, pepř, pokrájenou šalotku a povaříme 25 minut.
  • 3
    Maso z upečených koroptví obereme, přidáme drůbky i se zbytkem vína a uvařenou šalotkou, z pekáče přidáme pár lžic vypečené šťávy z koroptví, bešamel, 100 g másla a vše promícháme a pomeleme na strojku nebo rozmixujeme nahrubo. Přidáme hustou smetanu, husí paštiku a šlehačem vyšleháme do pěny.
  • 4
    Pěnu podáváme s bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.