Pyré z mrkve
55 min.
Ingredience
- 30gramůCibule
- 1200gramůMrkev kořen
- 50mililitrůVývar drůbeží
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůSmetana ke šlehání 30%
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
134 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
6 g
Cukr
212 mg
Postup přípravy
- 1Mrkev oloupeme a pokrájíme na kolečka, přidáme nakrájenou cibuli, sůl, pepř a slepičí vývar. Vše necháme přikryté pokličkou vařit na mírném plameni po dobu 40 minut. Uvařenou mrkev scedíme a rozmixujeme na jemné pyré. Do hotového pyré vmícháme smetanu a máslo, dobře promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.