Pyré z rybího filé, zeleniny a čerstvého sýru
30 min.
Ingredience
- Namočené ovesné vločky
- 1lžíceOvesné vločky
- 240mililitrůVoda pitná
- Ostatní ingredience na pyré
- 50gramůPórek
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 150gramůMrkev kořen
- 240mililitrůVoda pitná
- 1špetkaKmín drcený
- 150gramůAljašská Treska filé LIDL
- 150mililitrůMléko plnotučné
- 1lžíceSýr Ricotta
- 0,5lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
110 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
4 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
497 mg
Postup přípravy
- 1Den předem dobře promyjeme lžíci ovesných vloček a necháme je v misce namočené ve vodě.
- 2Očistíme a omyjeme kousek bílé části mladého pórku. Mrkev oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. V hlubší pánvi rozpustíme máslo, na něm zpěníme pórek, přimícháme mrkev a scezené vločky. Znovu vše promícháme, přilejeme vodu, přidáme malou špetku kmínu a pod pokličkou pomalu zeleninu dusíme 15 minut.
- 3Mezitím omyjeme kousek rybího filetu z tresky (bez kostí). V malém rendlíku přivedeme k varu mléko s malou snítkou petrželové natě a filet ponoříme do vroucího mléka. Pomalu ho vaříme 5-8 minut doměkka. Poté scedíme (mléčný vývar zachytíme), vidličkou rybu rozmačkáme a dáme ji do mixéru. Přidáme k ní scezenou uvařenou zeleninu, lžíci čerstvého sýru a vše rozmixujeme na pyré. Pokud by bylo husté, zředíme ho podle potřeby 1-2 lžícemi mléčného vývaru z ryby.
- 4Z tohoto množství odebereme jednu porci, kterou podáváme mírně teplou. Ostatní si dáme do malých kelímků a po vychlazení je zamrazíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.