Pyré z rybího filé, zeleniny a čerstvého sýru

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
110 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
4 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
497 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem dobře promyjeme lžíci ovesných vloček a necháme je v misce namočené ve vodě.
  • 2
    Očistíme a omyjeme kousek bílé části mladého pórku. Mrkev oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. V hlubší pánvi rozpustíme máslo, na něm zpěníme pórek, přimícháme mrkev a scezené vločky. Znovu vše promícháme, přilejeme vodu, přidáme malou špetku kmínu a pod pokličkou pomalu zeleninu dusíme 15 minut.
  • 3
    Mezitím omyjeme kousek rybího filetu z tresky (bez kostí). V malém rendlíku přivedeme k varu mléko s malou snítkou petrželové natě a filet ponoříme do vroucího mléka. Pomalu ho vaříme 5-8 minut doměkka. Poté scedíme (mléčný vývar zachytíme), vidličkou rybu rozmačkáme a dáme ji do mixéru. Přidáme k ní scezenou uvařenou zeleninu, lžíci čerstvého sýru a vše rozmixujeme na pyré. Pokud by bylo husté, zředíme ho podle potřeby 1-2 lžícemi mléčného vývaru z ryby.
  • 4
    Z tohoto množství odebereme jednu porci, kterou podáváme mírně teplou. Ostatní si dáme do malých kelímků a po vychlazení je zamrazíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.