Quiche lorraine

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
26 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
7 mg
Cukr
328 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku nasypeme do mísy a přidáme máslo, špetku soli a cca 3 polévkové lžíce vlaždé vody. Vše zpracujeme na těsto, dáme do formy na quiche a dáme na hodinu na chladnější místo.
  • 2
    Slaninu opečeme do zlatova na pánvi. Sýr nakrájíme na tenké plátky.
  • 3
    Těsto, které jsme již vložili do formy, ozdobíme slaninou a sýrem.
  • 4
    Rozmícháme vajíčko se smetanou a ochutíme špetkou soli, špetkou pepře. Následně přelijeme těsto touto omáčkou a vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů Celsia. Pečeme cca 30 minut, popřípadě dokud není vajíčko dozlatova upečené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.