Quiche lorraine
60 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůSlanina vepřová
- 150gramůSýr Eidam cihla 45%
- 4kusyVejce slepičí
- 250gramůSmetana 12% (konzumní)
- 3lžíceVoda pitná
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
26 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
7 mg
Cukr
328 mg
Postup přípravy
- 1Mouku nasypeme do mísy a přidáme máslo, špetku soli a cca 3 polévkové lžíce vlaždé vody. Vše zpracujeme na těsto, dáme do formy na quiche a dáme na hodinu na chladnější místo.
- 2Slaninu opečeme do zlatova na pánvi. Sýr nakrájíme na tenké plátky.
- 3Těsto, které jsme již vložili do formy, ozdobíme slaninou a sýrem.
- 4Rozmícháme vajíčko se smetanou a ochutíme špetkou soli, špetkou pepře. Následně přelijeme těsto touto omáčkou a vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů Celsia. Pečeme cca 30 minut, popřípadě dokud není vajíčko dozlatova upečené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.