Quiche s kapustou
75 min.
Ingredience
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 600gramůKapusta růžičková
- 100gramůOvesné vločky
- 15gramůDroždí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 125gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
- 120gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 500mililitrůVoda pitná
- 30gramůMáslo čerstvé
- 20mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
21 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Růžičkovou kapustu omyjeme a 20 minut povaříme. Následně necháme vychladnout.
- 2Mezitím smícháme v míse mouku, vločky, droždí, mléko, cukr, máslo a špetku soli v jedno těsto. Pořádně promícháme a necháme 30 minut kynout na teplém místě. Formu na quiche vymastíme a vyložíme těstem. Na vrch přidáme nakrájenou a povařenou kapustu.
- 3Smícháme vejce se smetanou a směs osolíme a opepříme. Přidáme nastrouhaný parmazán a nakrájenou slaninu. Směs následně nalejeme na těsto, které pak vložíme do trouby předehřáté na 220 stupňů a pečeme cca 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.