Quiche s pórkem a slaninou
60 min.
Ingredience
- Náplň
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 125mililitrůMléko plnotučné
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůPórek
- 150gramůAnglická slanina
- Na vaření pórku
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- Těsto
- 125gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 1mililitrVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
995 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
75 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z hladké mouky, másla, vejce, vody a špetky soli vypracujeme hladké těsto, které necháme 2 hodiny odležet v chladu.
- 2Potom těsto rozválíme a vložíme do kulaté koláčové formy. Dno těsta propícháme vidličkou, přikryjeme alobalem a nasypeme na něj suché fazole či jinou luštěninu jako zátěž. Pečeme cca 10–15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Korpus necháme vychladnout.
- 3Po vychladnutí můžeme korpus plnit. Omytý pórek nakrájíme, krátce povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na kostičky, opražíme na pánvi a přidáme k pórku. Promícháme, naneseme na předpečený korpus a zalijeme zálivkou umíchanou ze smetany, mléka a vajec, kterou jsme jen mírně osolili a opepřili. (Před zapékáním můžeme koláč ještě posypat strouhaným sýrem typu gruyer, čedar či camembert - není to však nutné.) Quiche pečeme dalších asi 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.