Quiche z Lotrinska
100 min.
Ingredience
- 30mililitrůOlej olivový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 250gramůAnglická slanina
- 5kusůVejce slepičí
- 50gramůSýr Gruyére
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 150mililitrůMléko polotučné
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1044 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
75 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
625 mg
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s olejem a pokrájeným máslem. Vypracujeme vláčné těsto, dle potřeby přilijeme vodu. Těsto necháme 1 hodinu odležet v chladu. Slaninu pokrájíme na tenké proužky. Vejce smícháme se smetanou, strouhaným sýrem a mlékem. Opepříme a přidáme muškátový oříšek. Šleháme do krému.
- 2Těsto rozválíme na silnější plát a vyložíme jím formu na koláč.
- 3Posypeme slaninou a necháme péct při 200 °C 10 minut. Poté nalijeme krémovou směs a pečeme dalších 20 minut.
- 4Osolíme dle chuti a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.