Raci na bylinkovém másle s chřestem
40 min.
Ingredience
- Vaření raci
- 1,5kilogramyRak říční
- 1,5litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceČesnekové máslo
- Vařený chřest
- 350gramůChřest zelený
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceMáslo bylinkové
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
22 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Říční raky dobře omyjeme. V hrnci přivedeme k varu 3 l vody, přidáme do ní očištěnou cibuli, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Když voda dojde k varu, raky ponoříme do vroucí vody, pomalu je vaříme 3 - 4 minuty. Uvařené raky vyjmeme, z vychladlých obereme maso. Omyjeme, osušíme citróny, pokrájíme je ozdobně na měsíčky.
- 2V druhém hrnci přivedeme 1,5 litru vody se lžící másla, 0,5 lžičky soli a lžičkou cukru. Očistíme spodní části zeleného chřestu (asi do třetiny), chřest omyjeme a vložíme do vroucí vody. Pomalu vaříme 3 - 4 minuty. Sítem ho vyjmeme a uchováme před servírováním teplý.
- 3Ve vysoké pánvi roztopíme česnekové máslo (2 lžíce), maso z raků krátce orestujeme. Pohybujeme pánví a krouživým pohybem restujeme přibližně 1 - 2 minuty. Maso z raků rozdělíme na talíře, přidáme k němu uvařený chřest, který přelijeme roztopeným bylinkovým máslem (4 lžíce), porce ozdobíme citrónem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.