Raci po španělsku
30 min.
Ingredience
- 20kusůRak říční
- 2litryVoda pitná
- 2kusyCibule
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 100mililitrůVíno bílé
- 3kusyRajčata
- 1kusPaprika červená
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
30 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Říční raky dobře omyjeme. V hrnci přivedeme k varu 2 l vody, přidáme 1 očištěnou cibuli, citrónovou šťávu, lžíci soli a celý pepř. Když voda dojde k varu, raky do ní ponoříme, vaříme 10 minut. Uvařené raky vyjmeme, z vychladlých obereme maso.
- 2Rajčata spaříme, oloupeme, vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu a nakrájíme na větší kousky. Z papriky odstraníme semena a rozkrájíme ji na proužky.
- 3V kastrolu zalijeme račí maso vínem, přidáme mletý pepř, jednu nadrobno pokrájenou cibuli, připravená rajčata, papriku a vše vaříme 5 minut. Z másla a hladké mouky vytvoříme žmolenku, kterou omáčku zahustíme. Chvilku povaříme, zředíme zjemníme smetanou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.