Raci v koprové omáčce

40 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
7 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
285 mg
Cukr
379 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře omyté živé raky vložíme do vařící vody s koprem a uvaříme. Uvařené raky vykucháme a maso obereme.
  • 2
    Z 30g másle a 20g mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji 1/8l vývaru z raků, 1/8l vína a 1/8l kyselé smetany. Vše svaříme, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátu, citronovou šťávu a nasekaný kopr.
  • 3
    Omáčku odstavíme z ohně, vložíme obrané račí maso a necháme je chvíli v omáčce táhnout.
  • 4
    Raky podáváme na nahřáté míse. Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.