Raci v koprové omáčce
40 min.
Ingredience
- 12kusůRak říční
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín celý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 0,13litrVíno bílé
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
7 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
285 mg
Cukr
379 mg
Postup přípravy
- 1Dobře omyté živé raky vložíme do vařící vody s koprem a uvaříme. Uvařené raky vykucháme a maso obereme.
- 2Z 30g másle a 20g mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji 1/8l vývaru z raků, 1/8l vína a 1/8l kyselé smetany. Vše svaříme, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátu, citronovou šťávu a nasekaný kopr.
- 3Omáčku odstavíme z ohně, vložíme obrané račí maso a necháme je chvíli v omáčce táhnout.
- 4Raky podáváme na nahřáté míse. Vhodnou přílohou je dušená rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.