Ragout z kuřat
130 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 1litrHovězí vývar základní
- 80gramůŽampiony čerstvé
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 5špetekPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusKvěták
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2,5decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1173 kcal
Bílkoviny
95 g
Tuky
76 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme kuře v hovězím vývaru. Pak jej vyjmeme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do hrnce, ve kterém budeme vařit polévku.
- 2Uvaříme si zvlášť květák, rozebereme na růžičky a přidáme ke kuřecímu masu.
- 3Připravíme si houskové knedlíčky (viz. recept houskové knedlíčky) a přidáme je k masu a květáku. Dále přidáme na plátky nakrájené žampiony.
- 4Připravíme si světlou jíšku, zalijeme vývarem z kuřat, přidáme trochu muškátového oříšku a necháme povařit.
- 5Přecedíme do hrnce s masem, květákem a žampiony, povaříme.
- 6Rozšleháme v mléce žloutky, vmícháme do polévky a pak odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.