Ragú s brusinkovou omáčkou
80 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusCibule
- 2lžíceMed včelí
- 0,8decilitrVíno červené
- 200gramůBrusinky
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 5gramůNové koření celé
- 1lžičkaSůl
- 200gramůKompot brusinkový
- 800gramůKančí kýta
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
924 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
50 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, celer očistíme, nakrájíme na kostky, v hrnci na rozpáleném másle restujeme, přisypeme nové koření, med, drobně nakrájenou cibuli a restujeme dozlatova.
- 2V pánvi rozpálíme olej, přidáme na kostky pokrájené maso, osolíme, opepříme, opečeme, zalijeme 2 dl vína. Opečené maso z pánve přeložíme do hrnce se zeleninou, promícháme, přidáme brusinkový džem, zalijeme zbylým vínem, přilijeme vývar, dochutíme solí, pepřem a pod poklici za občasného zamíchání necháme vařit 60 minut.
- 3Uvařené maso vybereme do misky, do omáčky přidáme borůvkový kompot, vše rozmixujeme. Maso vrátíme zpátky do hrnce, zahřejeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.