Ragú z divoké kachny s nudlemi
75 min.
Ingredience
- 3kusyPomeranče
- 850gramůKachna divoká
- 3lžíceOlej olivový
- 1kusMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 2kusyCibulka jarní
- 2kusyCibule
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 500mililitrůVíno červené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůNudle široké
- 2litryVoda pitná
- 400mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1100 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
16 g
Sacharidy
131 g
Vláknina
6 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Pomeranče omyjeme, z jednoho oloupeme kůru a ze všech vymačkáme šťávu.
- 2Očištěnou a omytou divokou kachnu naporcujeme a opečeme na oleji. Přidáme očištěnou mrkev, celer, cibuli a jarní cibulku, vše nakrájené na kostičky. Osmahneme, vmícháme rajčatový protlak, víno a trochu svaříme. Přidáme pomerančovou šťávu a kůru, přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Podusíme asi 30 minut.
- 3Maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na kostky. Omáčku povaříme ještě 10 minut a vložíme do ní maso.
- 4V dostatečném množství osolené vody uvaříme nudle, scedíme je a necháme okapat. Podáváme s kachním ragú.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.