Ragú z filé se zeleninou
55 min.
Ingredience
- 700gramůFilé rybí
- 200gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 100gramůMrkev sterilovaná
- 1kusKvěták
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
39 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a po okapání rozebereme na růžičky.
- 2Z poloviny másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, vlijeme smetanu a rozšleháme metlou. Povaříme asi 5 minut, přidáme scezený hrášek s nakrájenou mrkví a uvařený květák. Omáčku podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Omyté a osušené porce filé nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a na zbylém másle osmažíme po obou stranách. Vložíme do zeleninové omáčky.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny nebo dušená rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.