Ragú z jehněčího masa
120 min.
Ingredience
- 1500gramůJehněčí plec
- 12gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60mililitrůOlej stolní
- 200mililitrůVíno bílé
- 200gramůRajčata
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 100gramůCibule
- 200gramůMrkev kořen
- 200gramůKedlubna
- 200gramůHrášek
- 300gramůBrambory
- 100gramůChřest bílý
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
27 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme od přebytečného tuku a pokrájíme na větší kostky.
- 2Osmahneme na rozpáleném oleji cca 10 minut. Zaprášíme moukou a necháme restovat 5 minut. Podlijeme vínem, povaříme 5 minut, poté přidáme pokrájená rajčata, utřený česnek, svazek bylinek a vývar.
- 3Přiklopené dusíme 45 minut. Naběračkou odstraníme přebytečný tuk.
- 4Cibulky, mrkev a kedlubny oloupeme, pokrájíme na větší kousky a dáme vařit do osolené vody. Brambory očistíme a dáme vařit.
- 5Stejně tak chřest, z kterého po uvaření odkrojíme špičky, které přidáme s ostatní vařenou zeleninou a hráškem do omáčky.
- 6Osolíme a opepříme dle chuti a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.