Ragú z králíka s bílou omáčkou

130 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
661 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
37 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
876 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Králíka naporcujeme na 10 dílů, zalijeme třemi litry studené vody a uvedeme k varu.
  • 2
    Přidáme pokrájenou zeleninu, bylinky, sůl a pepř.
  • 3
    Vaříme 75 minut, poté maso i zeleninu vyndáme a vývar zredukujeme varem na 1 l.
  • 4
    Zahustíme jíškou z másla mouky, přilijeme 150 ml smetany a povaříme 5 minut.
  • 5
    Omáčku osolíme, opepříme, propasírujeme přes síto.
  • 6
    Zbytek smetany rozšleháme se žloutkem, omáčku odstavíme z plotny a směs do ní vmícháme.
  • 7
    Do hrnce přidáme maso, zeleninu, osolíme, opepříme dle potřeby a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.