Ragú z králíka s bílou omáčkou
130 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 80gramůMrkev kořen
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 3litryVoda pitná
- 65gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1200gramůKrálík
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
661 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
37 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
876 mg
Postup přípravy
- 1Králíka naporcujeme na 10 dílů, zalijeme třemi litry studené vody a uvedeme k varu.
- 2Přidáme pokrájenou zeleninu, bylinky, sůl a pepř.
- 3Vaříme 75 minut, poté maso i zeleninu vyndáme a vývar zredukujeme varem na 1 l.
- 4Zahustíme jíškou z másla mouky, přilijeme 150 ml smetany a povaříme 5 minut.
- 5Omáčku osolíme, opepříme, propasírujeme přes síto.
- 6Zbytek smetany rozšleháme se žloutkem, omáčku odstavíme z plotny a směs do ní vmícháme.
- 7Do hrnce přidáme maso, zeleninu, osolíme, opepříme dle potřeby a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.