Ragú ze sluk
75 min.
Ingredience
- 2kusySluka lesní
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 60mililitrůOlej olivový
- 60gramůMrkev kořen
- 50gramůCibule
- 30gramůŠalotka
- 50gramůPórek
- 40mililitrůKoňak Armaňak
- 60mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůVývar telecí
- 50gramůJátra kuřecí
- 2kusyBobkový list
- 1špetkaTymián čerstvý
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
20 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Sluky osolíme a opepříme a dáme péct na 220°C cca na 15 minut.
- 2Poté odřízneme křídla a stehna, zbytek kostry naporcujeme na 6 dílů.
- 3Olej necháme rozpálit a osmahneme na něm maso.
- 4Smažíme 10 minut, poté přidáme pokrájenou zeleninu a restujeme dalších 5 minut.
- 5Přilijeme armaňak a zapálíme.Po dohoření koňaku přilijeme víno, vývar, šťávu z pečení sluk, pokrájená játra a koření.
- 6Vše osolíme, opepříme a přiklopené dusíme 10 minut.
- 7Z omáčky vyjmeme maso, propasírujeme jí přes síto a vrátíme zpět slučí stehna a křídla.
- 8Přidáme máslo a povaříme 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.