Ragú ze švestek

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
92 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
8 g
Cukr
65 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Švestky omyjeme a zbavíme pecek. Cukr necháme zkaramelizovat, přidáme máslo a ocet. Krátce povaříme na mírném plameni, poté přidáme švestky, skořici, hřebíčky, zázvor a necháme obalit v karamelu. Přilijeme víno a citronovou šťávu, přisypeme hrozinky. Přiklopené podusíme 4 minuty, pak tekutinu slijeme a necháme trochu zredukovat nad plamenem. Uvařené švestky servírujeme přelité omáčkou a posypané piniovými oříšky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.