Ragú ze švestek
35 min.
Ingredience
- 600gramůŠvestky
- 200gramůCukr krupice
- 15gramůMáslo čerstvé
- 130mililitrůOcet malinový
- 1kusSkořice celá
- 3kusyHřebíček
- 6gramůZázvor mletý
- 125mililitrůVíno červené
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 50gramůHrozinky
- 50gramůOříšky piniové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
92 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
8 g
Cukr
65 g
Postup přípravy
- 1Švestky omyjeme a zbavíme pecek. Cukr necháme zkaramelizovat, přidáme máslo a ocet. Krátce povaříme na mírném plameni, poté přidáme švestky, skořici, hřebíčky, zázvor a necháme obalit v karamelu. Přilijeme víno a citronovou šťávu, přisypeme hrozinky. Přiklopené podusíme 4 minuty, pak tekutinu slijeme a necháme trochu zredukovat nad plamenem. Uvařené švestky servírujeme přelité omáčkou a posypané piniovými oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.