Ragú ze zeleninové směsi
50 min.
Ingredience
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůKuřecí maso vařené
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMuškátový květ
- 2lžíceStrouhanka
- 1šálekMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 500gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 1šálekVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
26 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
284 mg
Postup přípravy
- 1Nerozmrazenou zeleninovou směs vložíme na 1 lžíci rozehřátého másla, osolíme a dusíme doměkka.
- 2Ze 2 lžic másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a mlékem a uvaříme omáčku. Smícháme ji s dušenou zeleninou, přidáme nakrájené maso, žloutky, koření a polovinu nastrouhaného sýru. Podle potřeby zahustíme trochou strouhanky.
- 3Ragú posypeme zbylým sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.