Rajčata dušená s hráškem
12 min.
Ingredience
- 250gramůRajčata
- 50gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 4gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 4gramyBazalka
- 5gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
57 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vybereme menší tvrdší rajčata, která omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, bazalku posekáme najemno, nakládaný hrášek scedíme, trochu nálevu si ponecháme.
- 2V pánvi roztavíme máslo, přisypeme čtvrtky rajčat, osolíme, opepříme a chvíli podusíme ve vlastní šťávě. Přidáme scezený hrášek, podlijeme troškou nálevu, posypeme bazalkou, prohřejeme a odstavíme.
- 3Podáváme jako teplou přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.