Rajčata plněná bulgurem
35 min.
Ingredience
- 320gramůRajčata
- 100gramůBulgur
- 40gramůHrášek
- 60gramůSýr Parmezán
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 5gramůSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 15gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Každé rajče u vršku (v jedné třetině) seřízneme, vydlabeme vnitřní dužinu, tu vložíme do misky a rozmačkáme vidličkou. Osolíme, opepříme, přisypeme bulgur, hrášek, přilijeme trochu oleje a promícháme. Směsí naplníme rajčata, přiklopíme odříznutými částmi, vyskládáme do tukem vymazaného pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě čtvrt hodiny.
- 2Rajčata odklopíme, posypeme strouhaným sýrem, posekanými bylinkami a dopečeme. Upravíme na talířky a ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.