Rajčata plněná husím masem s játry
70 min.
Ingredience
- 1800gramůRajčata
- 300gramůHusí maso
- 100gramůJátra husí
- 20gramůHusí sádlo
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 50gramůCibule
- 40gramůŽemle tuková
- 50mililitrůMléko polotučné
- 20gramůPetržel kudrnka
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 300gramůChléb celozrnný žitný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
18 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Husí maso s játry umeleme spolu s cibulí na masovém strojku, přimícháme v mléce namočenou a vyždímanou housku, žloutek, sůl, máslo, pepř a posekanou petrželku.
- 2Rajčata seřízneme, vydlabeme a naplníme husí směsí. Pekáček vymažeme husím sádlem, vyskládáme do něj rajčata, trochu podlijeme a pečeme zvolna přibližně 40 minut.
- 3Rajčata rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.