Rajčata plněná kroupami
50 min.

Ingredience
- 400gramůRajčata
- 150gramůKroupy ječné
- 8gramůSůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůStrouhanka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 160gramůChléb pšeničný (bílý)
- 40gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
13 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rajčata v horní třetině seřízneme a vnitřek vydlabeme. Kroupy vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a 20 minut povaříme. Scedíme, přimícháme k nim žloutky, touto směsí naplníme rajčata, posypeme strouhankou, strouhaným sýrem a naskládáme do máslem vymazaného pekáčku. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 15 minut.
- 2Rajčata podáváme teplá s bílým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.