Rajčata plněná ricottou a lososem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
24 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme rajčata a seřízneme vršky. Čajovou lžičkou vydlabeme vnitřky a rajčatové "kalíšky" lehce okořeníme solí a bílým pepřem. Nakrájíme lososa na kostičky. Ricottu smícháme s rozšlehanými vejci, do sýrové směsi přidáme lososa a ochutíme cayenským pepřem, muškátovým květem a solí.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 220°C. Rajčata naplníme připravenou nádivkou, vložíme je do ohnivzdorné misky vymaštěné máslem rozetřeným s olejem a pečeme 15 minut.
  • 3
    Na pánvi necháme vyvařit víno s cibulovými kostičkami na 1/3 z celkového množství. Přidáme smetanu a krátce povaříme. Do smetanové omáčky, postupně po malých vločkách, metličkou na sníh zašleháváme bylinkové máslo. Pánev odstavíme a omáčku ochutíme solí a pepřem. Plněná rajčata podáváme ve vinné omáčce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.