Rajčata plněná ricottou a lososem
30 min.
Ingredience
- 8kusůRajčata
- 2špetkySůl
- 120gramůLosos uzený
- 160gramůRicotta
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaMuškátový květ
- 2lžičkyMáslo čerstvé
- 2lžičkyOlej olivový
- 4lžíceVíno bílé
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 60gramůMáslo bylinkové
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5kusCibule
- 0,5špetkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
24 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme rajčata a seřízneme vršky. Čajovou lžičkou vydlabeme vnitřky a rajčatové "kalíšky" lehce okořeníme solí a bílým pepřem. Nakrájíme lososa na kostičky. Ricottu smícháme s rozšlehanými vejci, do sýrové směsi přidáme lososa a ochutíme cayenským pepřem, muškátovým květem a solí.
- 2Troubu předehřejeme na 220°C. Rajčata naplníme připravenou nádivkou, vložíme je do ohnivzdorné misky vymaštěné máslem rozetřeným s olejem a pečeme 15 minut.
- 3Na pánvi necháme vyvařit víno s cibulovými kostičkami na 1/3 z celkového množství. Přidáme smetanu a krátce povaříme. Do smetanové omáčky, postupně po malých vločkách, metličkou na sníh zašleháváme bylinkové máslo. Pánev odstavíme a omáčku ochutíme solí a pepřem. Plněná rajčata podáváme ve vinné omáčce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.